Изборник Затворити

ОКРУГЛИ СТО – БИБЛИОТЕКЕ СТАРОГ И НОВОГ ДОБА: ДИГИТАЛНО НАСЛЕЂЕ

Поводом значајног јубилеја – 145 година од оснивања прве Читаонице у Лесковцу, Народна библиотека „Радоје Домановић“ у Лесковцу организовала је низ догађаја.

У Народној библиотеци „Радоје Домановић“ у Лесковцу, 6. јуна 2024. године одржан је Округли сто у организацији Библиотекарског друштва Србије и наше Библиотеке на тему „Библиотеке старог и новог доба: дигитално наслеђе“.

Уз поздравне речи Весне Илић, директорке Библиотеке, Јелене Глишовић, председнице БДС И Јадранке Јовић, модератора скупа и председника Подружнице Јабланичког округа, стручна излагања и примере из сопствене праксе представили су библиотекари из целе Србије: Снежана Ненезић, директорка Народне библиотеке у Крушевцу, Никола Петаковић, секретар БДС, Милан Јовановић, дипломирани библиотекар Народне библиотеке у Пироту, Андрија Сагић, дипломирани библиотекар Библиотеке „Милутин Бојић“ у Београду, као и Весна Илић, директорка Народне библиотеке „Радоје Домановић“, Урош Булатовић, књиговезац Одељења заштите библиотечке грађе и Александра Самокал – Јовановић, дипломирани библиотекар Завичајног одељења лесковачке Библиотеке.

Уз веома квалитетан програм који је представио перспективе и правце којима библиотеке иду на путу дигитализације, на корист средини у којој постоје, присуство стручњака из Србије и библиотекара из локалне средине и размена искустава објединило је посебну енергију у остваривању и усавршавању дигиталне трансформације библиотека у Србији.

Вест преузета да ФБ странице НБ „Радоје Домановић“ Лесковац https://www.facebook.com/leskovac.biblioteka