Изборник Затворити

ЛАЗАРЕВА КЛЕТ Књига друга

no title has been provided for this book
Друга књига Драгана Живаљевића „Лазарева клет“ говори нам о ратној 1999. години. На светој земљи Косову и Метохији, где је одиграна пресудна битка у историји српског народа, поново су непријатељи послали снаге смрти, да сеју бомбе и уништавају све што им се нађе на путу.  И опет наши Лазари, Милоши, Југовићи, Косанчићи и Топлице, кренуше да бране свој народ, куће, манастире, иконе  - од сепаратиста и „милосрдних“ непријатеља. Лазар, јунак романа, али и митски јунак,…

Противничке гранате су и даље тачкасто падале. Лазар се окрену и неколико метара даље спази Михајла са  неколико официра и помоћника.

Приметио је да покушава да му се приближи, вероватно с намером да ублажи и исправи раније грешке – изражену некооперативност због испољеног  изразитог страха који није могао да савлада. Почео је да мења став? Приближавао се лагано, није почињао разговор, али се осећало отопљавање. Сада су се сви уверили да се не гине тако лако и да је могуће с лакоћм сарађивати, уз коректне односе. Лазар се правио да не примећује и био је увек заузет. Иако су мине падале по ближој околини, они су настојали да покажу како то на њих не утиче… нагла охрабреност такође може бити погрешна.

Оставите одговор