Изборник Затворити

НАША ТОТАЛНО ОТКАЧЕНА ПРИЧА – Copy

no title has been provided for this book
Роман америчке списатељице Лије Конен, „Наша тотално откачена прича"  јесте права слика о савременом животу тинејџера  у Бруклину. Они своје време испуњавају четовањем преко својих мобилних телефона и бинџовањем филмова и серија.  Модерна техника је присутна и у фази упознавања двоје младих, када девојка користи замену идентитета и шаље уместо свог  - селфи своје прелепе другарице . Када се „гоподин случај“ умеша, радња добија нови заплет, пошто и младић и девојка проводе одмор на истој…

Говорим јој о разним жанровима и поджанровима, од филмова са убицама (слешери, упади у кућу итд.) преко оних са чудовиштима зомбији, разна створења и тако даље), до психолошких (параноје и фобије) и паранормалних (вештице, духови, уклете куће и томе слично).

Објашњавам јој да многе технике могу да укрштају жанрове , као нађени снимци, који се манифестују као прича о духовима у „Вештици из Блера“ и прича о убици у филмовима као што су „Чудак“ и „Чудак 2“.

Затим спомињем неколоко књућних режисера, водећи рачуна  томе да истакнем да нема ни изблиза довољно жена и да се то мора променити. И освежавам јој знање о неким филмовима  о којима смо  Брест и ја конкретно дискутовали.