Изборник Затворити

НАЈБОГАТИЈИ ЧОВЕК ВАВИЛОНА

no title has been provided for this book
Вавилон, симбол старог света данас, центар модерног света у древна времена, простирао се на тлу Месопотамије између 18. и 6. века пре нове ере. Град је био организован као модеран град, кога су окруживале високе зидине. Био је издељен улицама и трговима, на којима су торбари нудили своју робу. У највећем граду на свету око 1770. године пре нове ере, живело је преко 200 000 људи. Вавилоњани су били фантастични уметници, сликари, вајари, ткалци, златари,…

ПЕТ  ЗЛАТНИХ ЗАКОНА

  1. Злато радо и у великим количинама долази ономе ко одваја не мање од једне десетине своје зараде, чиме ће створити имање за своју будућност и буућност своје породице.
  2. Злато вредно и задовољно ради за мудрог власника који му пронађе уносно запослење, умножавајући се попут стада у пољу.
  3. Злато зависи од заштите опрезног власника који га улаже на основу савета људи који знају како да мудро рукују њиме.
  4. Злато клизи из руку човека који га инвестира у послове или сврхе које не познаје, или које не одобравају они који су вешти у руковању златом.
  5. Злато бежи од човека који на силу њиме хоће да оствари немогућу зараду, који следи примамљиве савете превараната и лопова, или верује сопственом неискуству и романтичним жељама приликом његовог инвестирања.

Оставите одговор