Изборник Затворити

БИТИ ЕЛВИС

no title has been provided for this book
  Довољно је рећи Елвис. Све генерације и сви љубитељи рок музике знају о коме говорите. Музичар који је створио нов музички правац, који је померио границе музичког стваралаштва у времену завршетка 50- тих година прошлог века . Овај Американац  немачко- шкотског порекла са далеким генима прабаке Чироки Индијанке , приближио је афроамеричку музику широкој публици, и може се рећи да је био зачетник рокабилија у то време. Врхунски талентован певач у свом раскошном гласу…

…Своје велико богатство коментарисао је: „Све је то пролазно“, а свој певачки дар објашњавао је речима: „Шта год да будем, тако ће Бог одабрати за мене“.

Да ли је у свему овоме било и дозе лицемерја? Понекад је очигледно било тако. Међутим, у истој мери, ради се о слици противречне природе некога ко је одрастао и удобно се осећао у скученом духовном свету, и ко није сасвим разумео сопствени таленат и привлачност, нашавши се у немогућем положају предмета глобалног обожавања. Овакве ствари би залуделе већину људи, чак и без употребе амфетамина који су му давали самопоуздање и енергију какву је сматрао неопходном за функционисање.