Изборник Затворити

КЛИНАЦ НОРМАЛАЦ И ОДМЕТНУТИ ХЕРОЈИ

no title has been provided for this book
  Бајке о супер херојима заокупљују пажњу младих читалаца већ деценијама уназад. Прича о Супермену,  супер јунаку из стрипа достигла је светску славу која је до данас није избледела упркос појављивању и великог броја других сличних јунака. У новије време продукција књижевних дела за децу са овом тематиком увелико је узнапредовала и написан је велики број романа за децу. У роману Џејмса Грега  „Клинац Нормалац и одметнути хероји“ главни јунак Марк Купник је вођа тима…

Супергубитници су изјурили из радионице и потрчали према школи таквом брзином као да их јури чопор вукова или као да им, у најмању руку, живот зависи од тог трчања.

Кад су улетели у главну салу, Марк се осећао као да је јунак из једне од оних докторских серија  када главни лекар у последњем тренутку  улеће у операциону салу и онда се радња нагло успорава да би се видело како лекар спасава пацијентов живот.  али марк сада није био у докторској серији. Он је у школи, креће се просечном брзином и не носи  ни бели мантил , ни стетоскоп.