Изборник Затворити

МИ И НАША ИСТОРИЈА

no title has been provided for this book
Ово је књига о постанку, развоју и животу људи, мушкараца и жена на планети Земљи. Прича почиње пре 150.000 година и траје током историје света до данашњих дана. Јасним, концизним реченицама и прелепим илустрацијама аутори Иван Помо и Кристоф Ла Сомер описују старе цивилизације, њихов начин живота, обичаје, војевања, друштвени и културни живот, потом државе средњег века, и на крају нови век и све што носи савремено доба. Аутори књиге „Ми и наша историја“ настојали…

Кажу и да је краљ Малија најбогатији човек на Земљи. Обема рукама је бацао злато по улицама Каира. Након што су га муслимански трговци преобратили у своју веру, прошао је туда на путу за Меку, један од светих градова Ислама.

Овде у Португалији, та прича распаљује машту и изазива златну грозницу. Наши поморци формирају трговачке испоставе на западној обали Африке испод Сахаре. Локално становништво покоравамо користећи топове, кинеско оружје које је стигло и до нас. Не налазимо злато, али хватамо робове и водимо их да раде на нашим плантажама шећерне трске на острву Мадера.