Изборник Затворити

ОСВАЈАЊЕ ЦАРСТВА

no title has been provided for this book
Пред нама је још један роман „Освајање царства“ чувеног италијанског писца Емилија Салгарија (1862 – 1911), о изузетно популарном лику из његових романа,  измишљеноом гусару  Сандокану из 19. века  који је био познат и под именом Малезијски тигар. Сандокан се са својом гусарском дружином борио против европских колонијалиста. Салгаријеви  авантуристички романи чија се радња одвијала на егзотичним локацијама,  постигли су нарочито 60 година 20. века светску популарност. Истоимена серија „Сандокан“ која се код нас приказивала…

Сеики су се брзо приближавали и када су се нашли на четири стотине метара, плотин их је зауставио у месту, обарајући многе. Људи са индијских планина, без обзира што нису очекивали тако непријатан пријем, раширише своје редове да не би били тако добра мета, и отворише паљбу, али насумице, јер су високи пламен и облаци дима штитили Дајаке и Малезијце.

Захваћен пламеном калам је пуцкетао и ишчезавао на очиглед. Изгледало је да ће читава џунгла да буде уништена ватром која је прождирала све пред собом. Пред овим страшним непријатељем који је претио са свих страна и против кога се није ништа могло, сеики су почели брзо да се повлаче.