Изборник Затворити

ПОГЛЕДАЈ ЗВЕЗДУ СВОЈУ ФИБИСЛАВЕ

no title has been provided for this book
  Мачак Фибислав као астронаут постаје члан свемирске мисије „Месечев чвор“ истражујући удаљене планете  и наилазећи на различите свемирске становнике. У роману Ђорђа Писарева „Погледај звезду своју Фибиславе“ уживамо у разноразним авантурама космичког путника Фибислава  у тржном центру „Јупитер“, Луна парку Сатурн,  на планети Робинсон спејс, Звезданом граду. Права свемирска посластица за наше најмлађе читоце, а и за оне старије који ове звездане пустоловине буду читали са њима.

Часовник је показивао тачно 18.00 сати. Толико је показивао и када је Фибислав слетео на ту чудну планету. А биће толико и када је буде напуштао , за сат, дан или два, свеједно.

Јака мармелада, узвикнуо је Фибислав, јака мармелада и погледом је потражио топ за случај нужде. био је ту, сјајан и моћан, на нуклеарни погон. функционисао је тако што би контролисана је детонација испаљивала уже од титанијума у жељеном правцу. Уже би летело кроз вакуум свемира брзином готово једнакој брзини светлости, а угрожени космонаут – тј. посада – навлачили би скафандере и уз уже се успињали право у модро небо, у црнило свемира, уз уже би се довукли до своје летилице. (И обрнуто, од летилице до свемирске луке.)