Изборник Затворити

ПУТ ФРИЛЕНСЕРА

no title has been provided for this book
Ко је заправо фриленсер и чиме се бави? Најједноставније,то би био стручни пословни човек, слободан у свом опредељењу чиме  би се бавио на Интернет тржишту и виртуелном небу савременог света.  За свој рад користи рачунар, поседује одговарајући програм и стабилну интернет везу. Његов послодавац може да се налази на било ком крају света, нема  ограничено радно време, нити локацију деловања. Фриленсер се може бавити најразличитим пословима: ИТ стручњак, подучавање страних језика, веб-дизајн, вођење друштвених мрежа,…

ЗАШТО УГЛЕД НИЈЕ ИСТО ШТО И ЛИЧНИ БРЕНД ИЛИ ЗАШТО ЈЕ ВАЖНО ИМАТИ БАКУ

Углед је појава која постоји колико и људски род. И наши далеки преци су говорили о томе ко је окретан ловац, ко најбољи трагач, ко се лако наљути, ко је лажов, лопов или лењ. Тај принцип оцењивања појединаца од саплеменика није се суштински променио хиљадама година. Још нам је важно да знамо ко је у нечему најбољи, ко је користан или опасан.

Дакле, лична репутација тешко да је модерна појава. Она нема никакве везе с маркетингом или личним брендирањем. Обликује се полако и искључиво тако што други причају о томе да нешто  добро радите и да је задовољство радити с вама.