Изборник Затворити

ТО ЈЕ ЉУБАВ, СЛЕПА СИЛА

no title has been provided for this book
Друга књига из Острошког тримирја  наше прослављене завичајне списатељице, Љиљане Хабјановић Ђуровић под називом „То је љубав, слепа сила“ говори о љубави, освети , праштању, страсти, гордости, судбини. Ауторка се враћа у прошлост  у 19. у Црној Гори и прича о три жене и преплитању њихових живота и живота једног мушкарца –  кнеза Данила Првог Петровића Његоша.  Вешто и занимљиво историја и  лични животи јунака  се прожимају у овом делу дочаравајући живот у Црној Гори…

Даринка

 

У недељу предвече, била сам Кнегиња  црногорска.

Владала сам „и султаном и царством“. У свему сам учествовала и за све се питала. Водила сам државну политику. Радила сам да просветим народ црногорски и брдски и да од Црне горе створим модерну европску државу. Могла сам све што сам хтела. Све што пожелим. Све што ми на ум падне. Ласкавци и удворице читали су ми жеље из очију. Моје налоге, у страху од Даниловог гнева извршавали су чак и они који ме нису  ни волели ни поштовали.

У недељу предвече, била сам Кнегиња  црногорска.

У уторак у подне, била сам Кнегиња удовица. Мајка сирочета. У свему немоћна. Зависна од лепе речи малобројних пријатеља и добре воље и милости новог Господара.