Изборник Затворити

ВРЕМЕ ИСКУШЕЊА

no title has been provided for this book
Дејан Николић (1965), књижевник увелико познат нашој читалачкој јавности целокупним стваралаштвом. По званичној листи НБС-а, романи „Газде и слуге“, „Ни небо ни земља“ И „Време искушења“   су најчитаније књиге  од 2014 до 2020. године код нас. Николић је приповедач и у исто време биограф и аналитичар времена  и догађања којима се бави у својим романима. Он у својим делима приближава српску историју савременом читаоцу показујући да су Срби одавно саставни део европске цивилизације. Пише о…

Док су у многим европским градовима неки уживали, проводећи се и по кафанама, други су дрхтали зазирући од звекета оружја које их је све више плашило.  С разлогом су страховали за свој живот, свој иметак и своју судбину.

Хитлерова успаванка певана Французима, Британцима и целој Европи, док се Немачка потајно, али убрзано, спремала за рат, била је веома успешна. Немачки званичници су на сав глас причали да немају територијалне аспирације према  Чехословачкој, иако је Хитлер већ цртао нову мапу њене територије и спремао се за њено војно командовање.