Изборник Затворити

ДЕЧЈА НЕДЕЉА У НАРОДНОЈ БИБЛИОТЕЦИ КРУШЕВАЦ

Традиционално, прве недеље, сваког октобра у оквиру обележавања Дечје недеље, Народна библиотека Крушевац дарује најмлађима бесплатну чланску карту.  Акција обухвата све предшколце и ђаке прваке са територије Града.

Тако је и ове године у сарадњи са предшколском установом „Ната Вељковић“ и бројним основним школама из Града, успешно организован први сусрет са књигом, библиотеком, библиотекарима, дечјим писцима и аниматорима.

Крушевачки књижевник Момир Драгићевић био је у гостима у ОШ „Свети Сава“ у Читлуку. Дипломирани библиотекар саветник Љубица Петковић и  самостални књижничар  Славенка Арсић Поповић, упознали су децу са радом Библиотеке. У подручном одељењу школе у Белој Води децу је анимирао Мома Драгићевић. Са библиотеком, књигом и читањем децу су упознале књижничар Невенка Зорић и виши књижничар Наташа Петровић.

Мобилна библиотека је са писцем и самосталним књижничарем Слободанком Ерић обишла подручна одељења школе „Јован Јовановић Змај“ Станци, Кобиље, Велико Головоде…

На Дечјем одељењу гост писац дочекао је ученике првог разреда ОШ „Драгомир Марковић“.

За припремне групе деце у вртићу „Невен“ дипломирани библиотекар Јован Ћирковић успешно је реализовао радионицу „Мали археолог“.

У вртићу „Голуб мира“ у насељу Уједињене нације гостовали су руководилац Матичне службе Љубица Петковић и књижничари Дечјег одељења Светлана Васић и виши књижничар Наташа Петровић. Деци су свет књиге приближили аниматорима костимирани у Мики и Мини.