Изборник Затворити

ДЕЧЈА НЕДЕЉА 2020.

Народна библиотека Крушевац традиционалано је подржала Дечју недељу 2020. године низом активности у складу са епидемиолошким мерама и препорукама за одржавање социјалне дистанце.

Предшколци и ђаци прваци Града Крушевца добили су бесплатне чланске карте за Библиотеку. У оквиру поделе чланских карти библиотекари су посетили предшколске установе „Дечји клуб“ и вртић „Пчелица“. Са библиотекарима чланске карте библиотеке делили су и популарни ликови Нинџа корњача и Једнорог.

Књижевник Мома Драгићевић читао је своје стихове приликом поделе бесплатних чланских карти ђацима првацима школе у Горњем Степошу.

Током целе недеље библиотекари су анимирали децу у главној улици са популарним ликовима – Патрола Шапице, Мики и Мини,  Душко Дугоушко, Пепа прасе, Нинџа корњача и Једнорог. Ови програми су били врло посећени од стране наших суграђана.

Дечје одељење библиотеке посетили су прваци ОШ „Страхиња Поповић“ Дворане и подручно одељење из Здравиња. Ученице виших разреда ОШ „Вук Караџић“, чланови литерарне секције такође су посетиле Дечје одељење у оквиру манифестације.