Изборник Затворити

ОБАВЕШТЕЊЕ

ОБАВЕШТЕЊЕ

ЗА КОРИСНИКЕ ЧИТАОНИЦА НАРОДНЕ БИБЛИОТЕКЕ КРУШЕВАЦ

У складу са релаксацијом мера уведених због сузбијања заразне болести COVID 19, од 1. јуна 2020. Народна библиотека Крушевац ради са корисницима од 08 до 20 сати сваког радног дана. Суботом Библиотека не ради.

У овом тренутку рад са корисницима у Читаоницама Библиотеке није омогућен. Када буде омогућен рад у е-читаоници Народне библиотеке Крушевац биће организован под измењеним условима и уз придржавање свих епидемиолошких мера и строгих мера социјалног дистанцирања.

Обавезна је употреба заштитних маски и рукавица.

1. Радно време Библиотеке за кориснике од 1. јуна 2020. године је
Понедељак – Петак од 8.00 до 20.00 часова – за позајмицу књига

2. Број особа које истовремено бораве у корисничком простору ограничен је на 5, рачунајуи и запослене

  1. ЧИТАОНИЦЕ ТРЕНУТНО НИСУ У ФУНКЦИЈИ – ПРАТИ СЕ ЕПИДЕМИОЛОШКА СИТУАЦИЈА НА НИВОУ ГРАДА И ТРЕНУТНО СЕ НИСУ СТЕКЛИ УСЛОВИ

Број корисника који дневно користи Библиотеку – за позајмицу књига је до 100 (према дневној евиденцији на тачкама приступа књижном фонду).

 

Пратимо епидемиолошку ситуацију због рада све три читаонице (е-читаоница, читаоница са стручном књигом, читаоница дневне штампе и Интернет центра) које тренутно нису у функцији.

 

Молимо кориснике читаоница Народне библиотеке Крушевац да буду стрпљиви због безбедоносних разлога. Уједно и обавештавамо кориснике читаоница како би контрола дозвољеног броја корисника у читаоницама била могућа, а зарад безбедности како корисника, тако и запослених, биће ограничена могућност улажења и излажења из зграде током радног дана. Након изласка из простора Читаонице кориснике је завршио посету Библиотецу, тј услуге Библиотеке користи тек сутра, јер место није у функцији док се не изврши дезинфекција. Такође, корисници не могу да користе рачунаре који су опрема Народне библиотеке Крушевац могућности да се изврши прописана дезинфекција тастура и мишева која би изазвала оштећење опреме.

 

Народна библиотека Крушевац ће, као и до сада, наставити да прати и придржава се свих упутстава и мера које прописује Влада Реублике Србије и други надлежни органи, и у складу са тим утврђиваће и измене у начину организације рада.