Изборник Затворити

Одржана радионица калиграфије

У Народној библиотеци Крушевац, у понедељак 4. јуна 2018. године радионице калиграфије водила је Силвана Ручнов. Силвана Ручнов је члан УЛУПУДС-а од 2003. године. У уметности калиграфије професионално је активна од 2000. године као стваралац, менаџер и предавач. Дипломирала је на Академији лепих уметност и у Београду. Посвећена је култури слободног времена у оквиру које је и развила и организовала многобројне радионице, пројекте и програме за све генерације.
Силвана Ручнов истиче значај писмености у дигиталном добу, „у којем деца све чешће науче да користе таблет, а тек онда оловку“. У радионицама се фокусира на знак, композицију и естетски аспект калиграфског рада. Циљ радионица је „приближити уметности калиграфије као праксу богате историје и постигнућа, нераздвојивог дела сваке приче о коренима и развоју људске писмености и цивилизацијског напретка“.
Радионицама у е-читаоници Народне библиотеке Крушевац присуствовали су основци из ОШ „Јован Поповић“, ОШ „Драгомир Марковић“, ОШ „Бранко Радичевић“ и ОШ „Вук Караџић“.