ГРАЂЕВИНЕ

ГРАЂЕВИНЕ

no title has been provided for this book
  Уредништво издавачке куће „Пчелица“  у уводу свих књига које спадају  у едицију „Чудесна планета“  истиче да је  намера била да овом едицијом код младих читалаца пробуди ерудицију ,  љубопитивост за упознавање света и различитих појава око нас , велика достигнућа људског ума , мистерије, изуме, авантуре.  Прелепе, реалистичне илустрације красе књиге из ове едиције  и привлаче читаоца да прочита све  текстове везане за одређене појаве које су представљене у књизи. У енциклопедији „Грађевине“ знатижељни читалац може да сазна чему је служио Колосеум, где се налазила Алхамбра, по чему је Кремљ добио назив, где је Саграда Фамилија,  где се налазе древни град Петра, Таџ Махал и Кеопсова пирамида.  Поред тога што читалац може да дође до значајних сазнања, он увиђа  колико је човек заправо тежио ка очувању природе  и колико је труда уложено у цивилизацијске тековине  наше планете.  

Да ли сте знали?

Кеопсова пирамида је више од 4000 година била највиша грађевина на Земљи изграђена људском руком, тачније , све до 1311. године када је у Енглеској саграђена Линколнска катедрала.

Године 1952. један лондонски аутобус морао је да „прескочи“ са једног дела на други, јер је мост почео да се диже у тренутку његовог преласка.