ЉУБАВ У СЛУЧАЈУ ОПАСНОСТИ

ЉУБАВ У СЛУЧАЈУ ОПАСНОСТИ

no title has been provided for this book
Како жене данас живе? То је главно питање на које одговара немачка списатељица Данијела Крин у свом роману „Љубав у случају опасности“.  Током прича  о пет жена које су повезане пријатељством, родбинским  или неким другим везама,  и које свака на свој начин покушавају да  пронађу своју путању и смисао , и остваре се  како би желеле. Оне су главни ликови у сваком од пет поглавља из којих се састоји књига , и приче се одвијају око преломних тренутака у њиховим животима. Иако различите по много чему,  јунакиње Данијеле Крин само покушавају да опстану у савременом свету као мајке, ћерке, домаћице, љубавнице, пословне жене, покушавајући да очувају свој идентитет уз претешке притиске и захтеве. Неретко њихов живот се завршава разочарењем и крахом. Годинама уназад  улога жене је била позната , као и многобројна ограничења која су је пратила, док савремене генерације које су стекле много више слободе са тим су добиле и више одговорности. Пред савременом женом налази се пуно изазова – како задовољити традиционалну улогу у породици, а с друге стране остварити се професионално и сачувати неке тренутке времена само за себе. Које компромисе жена треба све да направи, како да помири све око себе , како да сачува себе, да буде искрена према себи и другима? Нема коначног одговора, али  роман „Љубав у случају опасности“ отвара права питања.

Извините ме накратко“. Хелмут устаје и на особен начин вукући ноге одлази према купатилу. Малика гледа за њим. Нада се да ће се ускоро вратити.

„Дивим се уметницима попут твог оца и тебе“, каже Бертрам, али ја сам економиста.“ Осећам се боље у свету бројева и чињеница.“

„Ја нисам уметница“, одвраћа му Малика.“ Ја сам занатлија на свом инструменту“.

Још онда с Гецом јој је та разлика била важна. Он је премостио растојање и поставио њихове позиве у исту раван.