НАУЧИТЕ ЈЕЗИК СВОГ ПСА

НАУЧИТЕ ЈЕЗИК СВОГ ПСА

no title has been provided for this book
Изрека да је пас „човеков најбољи пријатељ“ није само флоскула која се често употребљава. Она садржи у себи дубоку свест о љубави и оданости коју човек добија од стране пса за узврат. Не мали број случајева је забележен  када је верни пас спасао власнику живот. Књига Милоја Јовичића „Научите свог пса“ јесте приручник, али и поучник како се понашати и живети са псом. У низу одличних савета власнику, ти су и савети и онима који немају псе али их сусрећу. Аутор препоручује како одабрати доброг пса, како бити одговоран власник, како упознати псећи свет, како шетати пса, које су границе у дружењу са другим псима и током сукоба паса, и како они који наиђу на непознатог пса треба да реагују. „Научите свог пса“ је књига од седамдесетак страница, састављена од многобројних драгоцених савета онима који поседују псе у својим кућама и брину о њима.

Корекција понашања се изводи речју (звуком), покретом или додиром тако да порука коју шаљете буде конкретна  и потпуно разумљива псу.

То значи да чим видите пса како цепа свеску – коригујте његово понашање! Уколико га само затекнете како спава поред исцепане свеске, немојте реаговати, већ сачекајте другу прилику. Или, ако пас узбузђено скаче по стану, немојте га истог тренутка извести, јер ће повезати да таквим понашањем добија оно што жели – у овом случају шетњу. сачекајте да се смири, па га полако позовите да изађе у шетњу.