САТОВИ У МАЈЧИНОЈ СОБИ

САТОВИ У МАЈЧИНОЈ СОБИ

no title has been provided for this book
Роман списатељице из Задра Тање Ступар Трифуновић, (1977), добитнице Европске награде за књижевност„Сатови у мајчиној соби“ је савремена прича о односу мајке и ћерке и о томе како модерни свет утиче на њихове животе. Предрасуде у друштву, табуи, разна ограничења, утичу и на живот обичних људи и њихове односе. Ауторка пише о љубави, удаљености, сукобима, разумевању, неразумевању убедљиво, јако, интроспективно. Ово је емотивна прича о две жене судбински повезане, често у сукобу, али и о њиховом суживоту  пуном љубави. Њихова повезаност траје, без обзира на наносе времена, догађаје, ударце, радости, губитке.  

Животне школе лекције дијеле као шамаре. Ријетко кад је то само њежан додир овлаш, чешће као тресак вратима одјекне шамарчина са траговима прстију и раздераном кожом.

Фасцинирала ме је та старица која од пет подераних хањина направи нову. Учим од ње. Од свог живота ушивам комадић по комадић, то је модерно, зове се пачворк. Лијепе шарене крпице. Осјећам се као модни детаљ док лежим на каучу и покушавам да се саставим.