Пријем делегација побратимских градова поводом Дана ослобођења града

Пријем делегација побратимских градова поводом Дана ослобођења града

Поводом Дана ослобођења града Крушевца, градоначелник Јасмина Палуровић, 13. октобра 2019. године приредила је пријем за госте – делегације градова побратима, који су дошли да уприличе свечаност. Крушевац ове године обележава велики јубилеј – 75 година од ослобођења у Другом светском рату (14.октобар) и Дан ослобођења у Првом светском рату (15.октобар).

У Мозаик сали Градске управе присуствовале су делегације градова побратима из Бијељине (Република Српска), Липецка (Руска Федерација) и Рмнику Влчеа (Румунија).

Званице је поздравила градоначелник Јасмина Палуровић: “14. и 15.октобар су дани ослобођења Крушевца, односно дани слободе. Највећи идеал живота појединца, државе и нације је управо слобода. Кроз историју, стално смо се борили и подносили велике жртве ради ње. Данас, на Дан ослобођења желимо да упутимо поруку мира – да се никад и никоме рат не деси, већ да живимо слободно у миру и благостању. Хвала свима онима који су за нашу данашњу слободу и мир дали своје животе, а ми ћемо се трудити да тај мир сачувамо за будуће генерације које долазе“.

Градоначелник Јасмина Палуровић том приликом је истакла и значај побратимских односа који су на изузетно високом нивоу, са тенденцијом сталног унапређивања  у свим областима  живота.

Након уводне речи, размењени су поклони, уз обраћање представника делегација. Уз честитке поводом Дана ослобођења грађанима Крушевца, гости Града истакли су да је напредак у развоју видљив на сваком кораку и пожелели успех руководству у даљем раду.

У уметничком програму учествовали су професори МШ „Стеван Христић“ Јелена Стојиловић и Милена Миљковић, као и ученици Андријана Васић и Стефан Јовановић.

Пријему су присуствовали и председник Скупштине Живојин Милорадовић, заменик градоначелника Весна Лазаревић, градски већници, помоћници Градоначелника, начелник и заменик начелника Градске управе и домаћини делегација.

Програм уочи Дана ослобођења, завршен је изложбом публикација у холу Народне библиотеке под називом „ Пре 75 година“. О изложби је говорила директор Снежана Ненезић, а грађа је саставни део фонда Завичајног одељења.

Информација и слике преузети су са званичног сајта града Крушевца https://www.krusevac.rs/sr_cir/ks-info/vesti/8741-prijem-pobratimskih-gradova.html (доступно 21. 10.2019).