Изборник Затворити

Пријем делегација побратимских градова поводом Дана ослобођења града

Поводом Дана ослобођења града Крушевца, градоначелник Јасмина Палуровић, 13. октобра 2019. године приредила је пријем за госте – делегације градова побратима, који су дошли да уприличе свечаност. Крушевац ове године обележава велики јубилеј – 75 година од ослобођења у Другом светском рату (14.октобар) и Дан ослобођења у Првом светском рату (15.октобар).

У Мозаик сали Градске управе присуствовале су делегације градова побратима из Бијељине (Република Српска), Липецка (Руска Федерација) и Рмнику Влчеа (Румунија).

Званице је поздравила градоначелник Јасмина Палуровић: “14. и 15.октобар су дани ослобођења Крушевца, односно дани слободе. Највећи идеал живота појединца, државе и нације је управо слобода. Кроз историју, стално смо се борили и подносили велике жртве ради ње. Данас, на Дан ослобођења желимо да упутимо поруку мира – да се никад и никоме рат не деси, већ да живимо слободно у миру и благостању. Хвала свима онима који су за нашу данашњу слободу и мир дали своје животе, а ми ћемо се трудити да тај мир сачувамо за будуће генерације које долазе“.

Градоначелник Јасмина Палуровић том приликом је истакла и значај побратимских односа који су на изузетно високом нивоу, са тенденцијом сталног унапређивања  у свим областима  живота.

Након уводне речи, размењени су поклони, уз обраћање представника делегација. Уз честитке поводом Дана ослобођења грађанима Крушевца, гости Града истакли су да је напредак у развоју видљив на сваком кораку и пожелели успех руководству у даљем раду.

У уметничком програму учествовали су професори МШ „Стеван Христић“ Јелена Стојиловић и Милена Миљковић, као и ученици Андријана Васић и Стефан Јовановић.

Пријему су присуствовали и председник Скупштине Живојин Милорадовић, заменик градоначелника Весна Лазаревић, градски већници, помоћници Градоначелника, начелник и заменик начелника Градске управе и домаћини делегација.

Програм уочи Дана ослобођења, завршен је изложбом публикација у холу Народне библиотеке под називом „ Пре 75 година“. О изложби је говорила директор Снежана Ненезић, а грађа је саставни део фонда Завичајног одељења.

Информација и слике преузети су са званичног сајта града Крушевца https://www.krusevac.rs/sr_cir/ks-info/vesti/8741-prijem-pobratimskih-gradova.html (доступно 21. 10.2019).