Изборник Затворити

САЈАМ КЊИГА И ИЗДАВАШТВА РАСИНСКОГ ОКРУГА 2018.

Традиционално као и сваке године у октобру у организацији Културног центра Крушевац, Народне библиотеке Крушевац и Историјског архива Крушевац приређен је Сајам књига Расинског округа, под покровитељством Града Крушевца.

У понедељак 15. октобра 2018. године у Медија центру КЦК-а одржана је конференција за новинаре на којој су организатори представили своју издавачку продукцију и најавили догађај.

Излагачи су своја издања пружили на увид крушевачкој публици и жирију у Клубу КЦК-а.

Сајам је отворила поздравним речима помоћница градоначелника Крушевца за друштвене делатности др Јелене Милановић. Специјални гост сајма био је књижевник и директор библиотеке ,,Вук Караџић“ из Косовске Митровице Милан Михајловић.  Првог дана сајма представљен је нови број 28. часописа „Путеви културе“.  О часопису је говорила уредник Јелене Протић Петронојевић и аутори прилога у овом броју.

Истог дана промовисано је друго, проширено и допуњено издање књиге ,,Приче из незаборава“ архимандрита мр Алексеја Богићевића, старешине манастира Свети Лука у Бошњану. О књизи је говорила дипломирани библиотекар саветник Љубица Петковић.