Изборник Затворити

ОБЕЛЕЖЕН 2. АПРИЛ МЕЂУНАРОДНИ ДАН ДЕЧЈЕ КЊИГЕ

У Народној библиотеци Крушевац бројним активностима обележен је 2. април Међународни дан дечје књиге.

Током преподнева књижевник Момир Драгићевић и Срђан Живковић анимирали су ученике III/5 разреда ОШ „Драгомир Марковић“ које је допратила наставница Јасмина Мугоша и ученике првог разреда ОШ „Нада Поповић“. Овом приликом представљене су песме из збирке „Између две ватре“. Срђан Живковић је своје обраћање „патуљастом народу“ допунио музиком и песмом. Ученици из ОШ „Драгомир Марковић“ рецитовали су одабране песме. У интерактивни програм укључили су се и прваци из „Наде Поповић“. У овом дружењу су учествовали и ученици I/3 и I/5 разреда ОШ „Нада Поповић“ са учитељицама Мирјаном Пуношевац, Иваном Јовановић, Весном Богдановић и Марином Делев. Програму је присуствовало око стотину деце. Ученици су погледали и изложбу у холу Библиотеке на првом спрату.

Изложба „40 година књижевног стварања Момира Драгићевића“ отворена је у присуству бројних књигољубаца. На изложби су презентоване и књижевникове ствари из детињстава: школска торбица и писаљка, Момине монографске публикације, зборници радова са другим ауторима, књижевна дела која се односе на Момино стваралаштво и дипломски радови студената струковних студија…Међу изложеним предметима су и магнетофонске траке, носачи звука популарне током 70-тих и 80-тих година ХХ века и бројне награде које је autor добио током четири деценије рада. Отварању изложбе присуствовали су бројни Крушевљани, поштоваоци Моминог књижевног рада.

Након отварања изложбе била је промоција Момине књиге „Између две ватре“. О књизи је говорио проф. др Тиодор Росић, проф. др Бранко С. Ристић, редовни професор на Учитељском факултету (Универзитет у Приштини са седиштем у Косовској Митровици), рецезент књиге књижевник Вељко Стамболија и издавач Срђан Живковић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *