Изборник Затворити

Инфо дан о програму Креативна Европа у Крушевцу

Деск Креативна Европа Србија у сарадњи са Народном библиотеком Крушевац организује инфо дан о програму Креативна Европа у четвртак 25. априла у 13 часова у простору библиотеке.

У циљу адекватног информисања културне јавности о програму и конкурсној процедури, односно како на најлакши начин обезбедити финансијску подршку кроз у оквиру програма, говориће Димитрије Тадић, руководилац Деска Креативна Европа Србија.

Презентација је намењена представницима установа и организација у култури из Крушевца и других места у Србији – руководиоци и запослени у музејима, позориштима, библиотекама, архивима, културним центрима и другим установама културе и организацијама цивилног друштва.

Позивамо све заинтересоване представнике установа и организација у култури из Крушевца и околине да искористе прилику да сазнају више о смерницама конкурсних позива који су тренутно расписани (Конкурс за преводе књижевних дела и Конкурс за мобилност уметника и професионалаца у култури), али и онима који ће бити расписивани током године. Биће речи о приоритетима програма, условима за конкурисање и специфичним питањима која се односе на досадашње учешће Србије у програму.

Догађај је уједно и прилика да се разговара о потенцијалима пројектних идеја присутних установа и организација за остваривање европске сарадње у оквиру програма Креативна Европа.

Програм догађаја:

13.00 – 14.00 Представљање програма Креативна Европа,

Димитрије Тадић, руководилац Деска Креативна Европа Србија

14.00 – 15.00 Питања и дискусија

Програм Креативна Европа је главни програм Европске уније за културу за подршку пројектима сарадње установа и организација у култури из различитих европских земаља. Програмом се такође подржавају иницијативе да се преведу и промовишу књижевна дела европских аутора у Европској унији и шире, оснивање мрежа које омогућавају конкурентност и међународну делатност културног и креативног сектора, као и оснивање платформи за промоцију младих талената, њихових дела и пројеката. Деск Креативна Европа Србија је имплементационо тело програма Креативна Европа, оформљено у оквиру Министарства културе и информисања Републике Србије. Задатак Деска је пружање подршке установама културе и организацијама цивилног друштва у Републици Србији које желе да обезбеде учешће у програму Креативна Европа.