Изборник Затворити

ПОСЕТА АДРИЈАНА ФАЈКСА АТАШЕА ЗА КУЛТУРУ АМБАСАДЕ АУСТРИЈЕ У БЕОГРАДУ

Аташе за културу Амбасаде Аустрије у Београду и директор Аустријског културног форума Адријан Фајкс (Adrien Feix), посетио је 1. септембра 2022. године Народну библиотеку Крушевац.

Аустријски културни форум Београд основан је 2001. године као одељење Амбасаде Аустрије у Београду специјализовано за културу. Културфорум представља креативне аспекте Аустрије, чија се достигнућа у уметности, култури и науци заснивају на традиционалном и настављају да остварују иновације и подржавају размену и умрежавање аустријских и српских културних стваралаца.

Циљ радне посете Адриајана Фајкса је унапређење и успостављање сарадње у области културе, али и других аспеката живота и рада између амбасаде и Аустријског културног форума и наше институције.

Овом приликом аташе Адријан Фајкс обишао је Народну библиотеку Крушевац, разгледао књижни фонд из аустријске књижевности и изразио задовољство заступљеношћу аустријске књижевности у фонду.

Посебно је био заинтересован за рад мобилне библиотеке коју је и обишао у пратњи директорке Народне библиотеке Крушевац мр Снежане Ненезић.