Изборник Затворити

ПРЕДСТАВЉАЊЕ ИЗДАВАЧКЕ ПРОДУКЦИЈЕ НАРОДНЕ БИБЛИОТЕКЕ КРУШЕВАЦ

Другог дана сајама организовано је представљање издавачке продукције Народне библиотеке Крушевац и Историјског архива Крушевац.

Издавачку продукцију Библиотке која траје већ четири деценије представила је руководилац Матичне службе дипломирани библиотекар саветник Љубица Петковић.

Виши дипломирани библиотекар Милица Стевановић, уредник часописа „Савремена библиотека“ представила је нови 35. број (2018) кроз презентацију рубрика, прилога и аутора. Часопис „Савремена библиотека“ је стручно гласило по коме је крушевачка библиотека препозната у региону. Аутори прилога у овом броју су поред библиотекара из Србије и угледна имена из библиотечко-информационе делатности из света.

Директор библиотеке мр Снежана Ненезић, дипломирани библиотекар саветник представила је репринт издања Нови свет (1934), чији је аутор Јелена Ј. Димитријевић (Крушевац, 1864 – Београд, 1945). У овом путопису Јелена Ј. Димитријевић описује свој боравак у Америци 1919. године. Заправо ово је документарна литература која описује америчко друштво, напредак технике, али и односе у друштву. Књига је занимљива са више аспеката, јер садржи размишљања једне жене са Балкана која тек што се завршио рат креће у Америку и сусреће се са потрошачким друштвом.