Изборник Затворити

ОБЕЛЕЖЕН 14. ОКТОБАР ДАН ОСЛОБОЂЕЊА ГРАДА У ДРУГОМ СВЕТСКОМ РАТУ

Поводом обележавања Дана ослобођења Крушевца Библиотека је приредила богат и разноврстан програм.

Од 11. до 14. октобра 2022. године, одржане су бројне радионице и квизови на Дечјем одељењу и у Кутку за младе.

Настављене су започете активности доделе бесплатних чланских карти ђацима првацима у ОШ „Јован Јовановић Змај“ у присуству библиотекара Иване Милутиновић и Аце Рајковића.

Ученици IV/2 ОШ „Вук Караџић“ (наставник Олгица Стефановић) учествовали су у квиз такмичењу Шта знаш о Крушевцу, да ли знаш одговор да даш? са библиотекарима Јеленом Перовић и Славенком Арсић Поповић.

У истом квизу учествовали су и ученици IV/4 ОШ „Јован Поповић“ са учитељицом Маријом Бркић. Квиз такмичења одржана су у Кутку за младе.

Библиотекар Дејан Радојевић и Наташа Петровић одржали су 12. и 13. октобра 2022. године квиз радионицу Град Крушевац у Великом рату у Кутку за младе за ученике V разреда ОШ „Јован Поповић“ и ученике I/1 и I/2 Музичке школе „Стеван Христић“ са професорком историје Весном Радојевић.

На тргу испред Дома синдиката 12. и 13. октобра 2022.г. библиотекари су делили промо материјал са тематиком везаном за ослобођење Града (насловна страна недељне ревије „Победа“ из 1945. и 1946. године из фонда Завичајног одељења).

Као промо материјал грађанима је дељена и мапа Града са обележеним споменицима, што је изазвало велику пажњу.

На Дан ослобођења Града 14. октобра 2022. године у холу Библиотеке организована је изложба Стара и ретка књига из фонда Завичајног одељења.